2009. december 23., szerda

Vasfüggöny kvíz díjátadó


Novemberben számos látogató tekintette meg a Békés forradalomtól a német egységig című kiállítást, és töltötték ki a Vasfüggöny című kérdőívünket. A Bornemisza Péter Gimnázium diákjai december 10-én egyéni, valamint december 19-én csapatversenyben mérték össze tudásukat a kérdéseket illetően könyvtárunkban. Mindkét alkalommal a legjobban teljesítő diákok díjazásban részültek.

November 30-ig lehetősége volt olvasóinknak Interneten is megválaszolni a kérdéseket, amire a legnagyobb örömünkre szép számmal vállalkoztak. A többség remekül felkészült a témából, számos jó megoldás született, hárman azonban a jóknál is jobbnak bizonyultak, és hibátlan kvízt küldtek be. Ők név szerint Surányi Júlia, Szántó Eszter és György Péter, akik díszoklevelet vehettek át december 16-i ünnepségünkön, melyet a Fővárosi Szabó Ervin Részéről Kiss Balázs, a Német Nagykövetség részéről pedig Matthias Gruber oktatási és kulturális referens látott el kézjegyével. Az oklevelek mellett értékes jutalomban részesültek a könyvtár és a nagykövetség jóvoltából, melyeket Oravecz Krisztina adott át a díjazottaknak. Hármójukon kívül több átlagon felüli teljesítmény is díjazva lett. Az ünnep fényét emelete a Pesterzsébet Központi Református Egyházközösség Ifjúsági Kórusa, akik Temesvári Mónika vezényletével német nyelvű karácsonyi dalokat énekeltek el, majd furulyán játszottak a közönségnek.

Németország ezzel búcsúzik könyvtárunktól, rendezvénysorozatunk azonban 2010-ben is folytatódik. Az újévben először egy talán kevésbé ismert, azonban rendkívül izgalmas kultúrájú ország mutatkozik be: Azerbajdzsán.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése